tiistai 16. tammikuuta 2018

Vastaava työnjohtaja

Poikkeusluvan valitusaika meni umpeen, joten voidaan katsoa että poikkeuslupa on saatu. Rakennuslupaa vielä odotellaan, mutta olen tehnyt valmisteluja ja tuli sovittua Pälkäneläisen rakennusalan ammattilaisen kanssa Vastaavan työnjohtajan eli vanhalta nimeltään mestarin roolista. Kunnan rakennusvalvonnan rooli on aika tavalla muuttunut ja näyttää siltä, että kunnan henkilöt osallistuu vain aloituskokoukseen (joka yleensä pidetään rakennusvalvojan toimistossa) ja loppukatselmukseen.

Kaikki valikatselmoinnit ja hyväksynnät on ulkoistettu rakennuttajalle itselleen, jonka tulee hankkkia ehdot täyttävä Vastaava Työnjohtaja. Hän suorittaa useita hyväksyntiä matkan varrella ja sopii mm. aloituskokouksen Rakennustarkastajan kanssa. Se on sinänsä hyvä, että tarkastuksiin on viime vuosina panostettu, mutta mielenkiintoista on tämä kunnan työmäärän vähentäminen ja kustannusten sälyttäminen rakentajalle. Muita tarvittavia rooleja on mm KVV Kiinteistön vesi- ja viemärilaitteista vastaava työnjohtaja.

Vastaava työnjohtaja on Benjam Härkälä ja KVV ja IV työnjohtaja on Samuli Salo. Molemmat lähiseudulta.

1 kommentti:

  1. Paljon on kyllä kaikenlaisia lupia ja asioita mitä pitää huomioida tuollaisessa projektissa. Onhan se toki hyvä, että rakentamista ja asennuksia valvotaan niin ei pääse syntymään mitään vaaratilanteita. Teille tulee siis vedet ja muut mukavuudet mökille kun on vesi- ja viemäriasioista vastaava työnjohtaja?

    VastaaPoista