keskiviikko 30. kesäkuuta 2021

Parketin asennus

Lattiapäällysteeksi olohuoneeseen, keittiöön ja makuuhuoneisiin valittiin parketti - Tarkett Shade tammi Cream White Duoplank 2-sauvainen. Siinä on kevyt vaalennus.

Parketin alla on parketinalusmateriaali Uponor Kährs Tuplex, jota oli helppo käsitellä. Etukäteen luonnollisesti betonilattia piti suoristaa itsetasoittuvalla Vetonitilla. Onneksi alkuperäinen betonilattiavalu oli niin suora, että Vetonittiä ei tarvinnut koko lattiapinnoille, ainoastaan muutamiin kohtiin, joissa oli yli 2mm/1m kuoppia. Tasoitus on tärkeä vaihe. Parketista ei tule hyvä, jos epätasaisuudent on suurempia. Se ei ole kantava materiaali.

Parketti lakattuna toisessa makuuhuoneessa

Asennus on helppoa - työkaluina tarvittiin jiirisaha, vasara, lyöntirauta ja -muovi.

Asennustyökalut



Parketti on tehtaalla moneen kertaan lakattu, mutta vedin vielä kerroksen Parketti Ässä 20, joka on himmeä, jotta pienimmätkin raot parkettien välissä meni umpeen.

Parketin lakkaus



Parketin alusmateriaali



1 kommentti:

  1. Todella siistin näköinen parketti. Hieno juttu että asennus onnistui. Minä en sitä koskaan ole itse tehnyt. Nyt on alkamassa remontti, ja olenkin haaveillut erikoisparketeista. Meillä on koiria, joten täytyisi kuitenkin myös se ottaa huomioon.

    VastaaPoista