sunnuntai 26. elokuuta 2018

Viemäreiden asennus

Viemärit on meillä erotettava rantarakentamisen määräyksistä johtuen. Harmaat vedet eli pesuvedet voi käsittelylaitteiston kautta imeyttää tontille. WC-vedet on varastoitava lokasäiliöön ja kuljetettava kunnalliseen puhdistamoon. Sen takia luonnollisesti viemäriputkistotkin on erilliset.

Perustusten tekovaiheessa laitettiin vain purkuputken pätkät sokkelin läpi. Siispä ensimmäinen homma oli merkitä sepeliin käyttöpisteet ja kaivaa viemäriojat putkia varten.

Harmaan veden putkisto on kauimmillaan keittiössä ja menee toisen vessan, kodinhoitohuoneen ja suihkuhuoneen alta ulos.

WC-viemäri johtaa kahdesta WCstä vedet. Alkuvaiheessa otamme käytöön vain toisen WCn, joten viemäriputket ovat vain varaus eli asennettu mutta WCn päässä tukittu. Siitä vessasta tulee vaatehuone/varasto. Mutta onpahan valmius olemassa, jos joskus haluttaisiin toinen WC.

Viemäriputkien optimaalinen vietto on vain 1.5cm/m. Luulisi että suurempi kaltevuus olisi parempi, mutta on luotettava viisaampiin ja asensin sen pääasiassa 1.5-2cm kallistuksella. Joissakin osin on tosin jyrkkiä pudotuksia.

Molemmat viemärit tarvitsevat tuuletusputken katolle, joka ei saisi olla 10m kauempana käyttöpisteistä, joten päätin laittaa ne keskellä taloa olevan WCn nurkasta katolla. Tuuletusputkeen asennetaan myös viemärin tarkastusluukku. Erilliset tuuletusputket voi yhdistää katon välitilassa, joten tiilikaton läpi menee vain yksi putki.

Harmaan veden viemäri asennettu

WC-viemärin asennus menossa. Harmaan veden putki on jo loppupäästä peitetty.

Viemärit asennettu ja sepelin tasaus menossa. Pilarin vieressä on vielä viemärin tuuletusputket vaiheessa.

7 kommenttia:

  1. Meillä on vanha mökin remppa edessä ensi vuonna. Putkistot joudutaan tarkastamaan kameralla läpi ja todennäköisesti vaihtamaan suurin osa. Ollaan myös mietitty tuota käsittelylaitteistoa siinä kohta.

    VastaaPoista
  2. Itsekin olisin ajatellut, että suurempi kaltevuus olisi parempi. Meille putkistot asennetaan ensi viikolla. Remontti se vaan etenee, ei aikaakaan niin on jo valmista. https://ivomit.fi/

    VastaaPoista
  3. Onpas jännä että tontin mukaan pitää viemärit vetää erilailla. Ymmärsinkö oikein, että siitä lokasäiliöstä ne pitää kuljettaa ns manuaalisesti sinne puhdistamoon vai meneekö sieltä jokin putki? Meillä on myös tulossa meidän mökille viemärinhuolto tässä ensi viikolla niin pitää toivoa, että kaikki on kunnossa. Tsemppiä teille rakennuspuuhiin!

    VastaaPoista
  4. Rakennamme parhaillaan uutta mökkiä ja seuraavaksi on vuorossa putkien asennus suuntaporauksella. Meillekin tulee erikseen tuo harmaan veden viemäri, mielenkiintoista seurata tälläistä projektia!

    VastaaPoista
  5. Aikamoinen projekti menossa. Me saimme joku aika sitten oman talomme valmiiksi täällä Valkealassa ja nyt olisi ensimmäisen kerran edessä lokakaivon tyhjennys. Tuo on muuten hyvä vinkki, että tuuletusputket kannattaa yhdistää katon välitilassa.

    VastaaPoista
  6. Minua aina kiinnostaa kovasti nämä rakennusurakat. Meillä on vanha rintamamiestalo, mutta olisikin mielenkiintoista kun pääsisi näkemään, kuinka se aikoinaan rakennettiin. Viemärit ainakin ovat tulleet tiensä päähän. Viemärikartoitus tehdäänkin ensi kuussa.

    VastaaPoista
  7. Meillä on myös mökillä eroteltu harmaat vedet ja WC-vedet jo jokin aika sitten, kun uudet asetukset tulivat voimaan. Nyt on sitten muunlaisia viemäritöitä edessä. Ajattelimme teettää viemärin kuvauksen, koska epäilemme, että putkistossa on jotain ongelmaa. Vedenlaatu on muuttunut ja vesi ei enää maistu samalta kuin ennen, joten parasta selvittää asia.

    VastaaPoista