perjantai 20. heinäkuuta 2018

Aluskate ja muuta mukavaa

Aurinkoisten säiden jatkuessa pystytys edistyy mukavasti. Aluskate ja tiilikaton ruoteet on melkein valmiina toisella lappeelle. Samalla pari kerrosta räystäslautaa on paikoillaan.

Toiselle puolelle jouduin virittelemään vielä muovit katolle, kun säätiedotus lupasi sadetta.

Aluskatteen ja ruodelautojen asennus menossa.



Hirsipaneelit laitettuna päätyihin.

Laitoin jyrsijäverkkoja huolella eri puolille. Tarkoitus on tukkia pienimmätkin reiät josta hiiret, myyrät, oravat tai linnut voisivat päästä rakenteisiin. Hiiri menee 6mm reiästä, joten saa olla aika huolellinen. Onneksi maanvarainen lattia ja hirsiseinä tukkii kaikki aukot 2.5m korkeuteen asti, mutta hirren ja katon liityntä on riski-alue, jossa pitää aika huolellisesti nitoa verkkoa.
Päätyjen verkotus onnistui hienosti ulkopuolelta ja pitkillä seinillä piti osittain tukkia myös sisäpuolelta. Helpointa ulkopuolella on kiinnittää verkko kipsilevyyn ja vasta sitten naulata ilmarakokoolaus ja taittaa verkko yli koolauslaudan pään.

Jyrsijäverkko katon ja hirren liitoksessa sisäpuolella.
Jyrsijäverkko kattotuolin ja seinän yhtymäkohdassa

Räystään maalaus on huomattavasti mukavampaa alaspäin 70cm pukkien päällä kuin ylhäällä tikapuilla. Räystään otsalaudat sai värin Pika-Teho F462 (valkoinen jossa vähän beige) ja räystään aluslaudat perusvalkoisen.

Maalauspukit
Kuivatustelineen sai naulaamalla viiden tuuman nauloja 5cm välein kahteen lankkuun, jotka taas oli ruuvattu työpöytään, että pysyy tukevasti pystyssä.

Kuivatusteline

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti