sunnuntai 19. elokuuta 2018

Tiilikatteen teko

Viimeisestä postauksesta on vierähtänyt jo pari viikkoa ja sillä välin on tiilikatto asennettu, laitettu rännit ja pintakäsitelty hirsiä Valtti Akvacolor kuullolla.

Kattotiilet oli Bendersin ja mukana seurasi aika hyvä setti - kattotiilet Benders Palema musta, puolitiiliä jiireihin, harjatiilet ja harjapäädyt, jiirin tiivistyslistat, harjatiivistyslistat, harjatuuletin, kattoluukku, kattosilta ja tikapuut, lumiesteet etupuolelle, päätypellit ja pari turvakoukkua. Bendersin sarjasta ei mainittavaa huomautettavaa. Osat sopivat hyvin toisiinsa. Jiirien teko tuotti timpurille kyllä päänvaivaa. Periaatteessa sisäjiiri on helppo tehdä, mutta vaatii paljon käsityötä ja aikaa, jotta siitä saa hyvän.

Räystäiksi valitsin Plastmon sarjan lahinnä sen takia, että se on ennestään tuttu ja sitä on helppo työstää ja asentaa, koska se on PVC muovia.

Hirren pintaan laitetaan Valtti Akvacolor (väri Tuohi no 5062) kahteen kertaan. Nyt se on vedetty melkein kokonaan kertaalleen. Yksi kerta ei selvästikään riitä, koska hirsi imee ainetta ja keltainen puun väri paistaa liiaksi läpi. Akvacolor ei ole maali eli vahvasti peittävää, joten puun syyt ja oksat näkyy läpi joka tapauksessa.

Vähän väriä jo pinnassa


Kokonainen lava tiiliä lähdössä katolle. Etualalla ulko-ovet vielä pihalla.

1200kg kattotiiliä nousee kevyesti


Tiilet nosteltu katolle asennusta varten.
Jiiri



2 kommenttia:

  1. Projekti alkaa näyttämään jo tosi hyvältä tässä vaiheessa. Kauanko kesti kaikkineen tiilikaton asennus? :)

    VastaaPoista
  2. Tiilien asennuksessa oli kolmen hengen porukka + katolle nosto autonosturilla. Itse asensin samalla kiinnikkeet lumiesteille ja kattosilloille, jotka ei kuuluneet asennusurakkaan. Tiilien laitto ilman jiiriä kesti varmaan alle kaksi päivää. Päätypellit, peltijiirit ja tiilijiirien teko vei yhdeltä kaverilta varmaankin neljä päivää. Siinä on aika paljon mittailua ja tiilien viistoamista rälläkällä. Ennen tiilien asennusta oli tietysti laitettu rimoitus ja aluskate.

    VastaaPoista