torstai 11. heinäkuuta 2019

LVI asennuksia

Loman aikana rakennus taas on edistynyt. Samuli kävi asentamassa kalvopainesäiliön tekniseen tilaan. Se on Pumppulohjan 50 litran säiliö. Porakaivon putki ja pumpun sähkökaapeli asennettiin jo syksyllä 110 mm asennusputken läpi ja nyt kytkettiin vesiosaan. Vesiosan jälkeen on suodatin ja jakotukki seinässä. Ulos asennettiin tässä vaiheessa yksi vesiposti josta saa vettä, muiden putkien hanat on vielä kiinni asennossa jakotukissa. Säädettiin paine 2-4 bariin.

Lattialle piti valaa n. 10 cm korotus kohtaan, jossa putket menevät lattian läpi. Kun valu on kuivanut maalaan teknisen tilan lattian epoksimaalilla. Seinille laitoin 10cm korotuslevyn. Alareunan täytin saniteettisilikonilla. Maali nostetaan 10cm seinälle, jotta lattiasta tulee vedenpitävä.


Kalvopainesäiliö, jonka alla jakotukki
Hanakulmat asennettiin järjestyksessä hanakulmat n. 55cm korkeuteen, reiät kipsilevyyn, hanakulmat reikiin ja kynällä merkki hanakulmien paikoista taustalaudan yläreunaan, hanakulmat ruuveilla kiinni taustalautaan, hanakulmat reikiin joten taustalauta tulee oikeaan korkoon ja lauta kiinni seinätolppiin.

Hanakulmat kiinnitetty taustapuuhun
Oleellista on merkitä lattiaan kohdat (huomaa X kuvassa), joista ei saa porata kipsilevy ruuvia, koska se voisi puhkaista PEX putken tai ainakin sen suojaputken. Ajattelin laittaa alapuuhun vielä 15x20cm peltilevyn kipsilevyn taakse, ettei kukaan myöhemminkään ruuvaa/poraa tähän kohtaan.

EK kipsilevy WCn seinässä

ja toiselta puolen näyttää tältä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti