Tässä tapauksessa seinän aloitus oli helppo, koska keskitolpan kylkeen sai kiinnitettyä ruuveilla teräksisen Leka lähtölistaprofiilin ohjuriksi. Tämä varmistaa että seinän alku on pystysuora. Toiseen päähän laitoin valmiiksi seinätolpan, joka on harkkoseinän takana. Tällä tavalla sain myös seinän toiseen päähän suoran ohjurin.
Muurauksen voisi tehdä ohutsaumauslaastilla, mutta päätin kayttää Tytan Mortar kiviliimalla, koska sillä sain päätyharkon samalla liimattua muurauksen edetessä kertopuutolppaan. Massa on jopa pitävämpää kuin harkkolaasti.
Leka Easylex harkkoseinä |
Ensimmäinen harkkokerros piti tosin muurata perinteisellä harkkolaastilla, koska Tytanilla ei voi tehdä yli 3mm saumaa. Alusta oli vähän kalteva, joten siinä sauma oli n. 1cm paksu. Annoin ensimmäisen kerroksen kuivua yön yli.
Tytan Mortar massan työstöaika on vain n. 1-2 min ts. kannattaa valmistella hyvin ja leikata tarvittavat harkot etukäteen, laittaa ne oikein päin lähelle pinoihin ja muutenkin miettiä vaihe vaiheelta etukäteen, miten sen tekee. Tytan massaa ruiskutin Tytani rusikulla
Seinä WCn puolelta. Huomaa kertopuutolppa vasemmassa reunassa. |
Seinä kahteen kertaan Vetonit 410 oikaistuna |
Kiinnostava projekti tuollainen harkkoseinän tekeminen. Itse ei ole koskaan tullut rakenneltua mitään, mutta nyt pitäisi tehdä julkisivusaumaus täällä Helsingissä. Mielenkiinnolla odottelen miten urakka hoituu.
VastaaPoista