maanantai 12. elokuuta 2019

Takan muuraus

Takka muurattiin tai tässä tapauksessa elementit liimattiin yhtenä päivänä ja edellisenä tehtiin hormi Isokern harkoista. Takan takana näkyy muovilla ja vanerilevyllä suojattu harkkoseinä, jonka jo pinnoitin antiikkilaastilla harjaamalla.

Takka on siis mallia Warma-uunit Valkea 75 PP AIR kaakeleilla ja korvausilmajärjestelmällä.

Takka ja hormi pohjustettuna ilman luukkuja

Isokern hormielemettien lisäksi tilasin samalla pellityssarjan hattuineen. Peltien asennus oli helppoa, koska ne oli valmiiksi leikattu ja kantattu. Ainoastaan alempi kasettipelti piti leikata katon kaltevuuden 27° mukaiseksi.

Piipun pellitys

Hormi pohjustettiin Vetonit 410 ja takkatoimittajan aineilla.

Pohjustus

Takan elemettien liimaus sujui kahdelta muurarilta noin puolessa päivässä ja sen jälkeen pohjustus vei muutaman tunnin.

Takan elementtien liimaus


6 m korkea hormi heilui lievästi pystytyksen ajan. Selvästikin tarvitaan suositeltu tuenta välikatossa, jonka tein muurauksen jälkeisenä päivänä. Tiilikaton kaksi ruodetta piti katkaista, joten kattotiilien leikkaus ja tuenta oli pikkuisen hankalaa. Sen tekemisessä minulta vierähti vielä pari tuntia muurauksen jälkeen. Hormi tiivistettiin Isokernin teipillä aluskatteeseen. Kaiken kaikkiaan Isokern toimituksen mukana tulevat ohjeet oli tosi hyvät. Ainoastaan piipun hatun kiinnitys aiheutti vähän miettimistä, sitä kun ei ollut kerrottu, että hattu lyödään mukana tulleilla iskutulpilla suoraan Isokern harkkoon. Kiinnitys ei vaatinut esiporauksia harkkoon.

Isokern hormin liimaus

Isokern hormissa alhaalla on tuhkaluukku ja ylempänä savupelti.

Alimmassa hormi-elementissä tuhkaluukun aukko
Hormin takana näkyy vanerilevyt, jotka ovat antiikkilaastilla pinnoitetun taustaseinän suojana.

hormi edistyy


Alhaalla hormin alusta ja ylhäällä takan alusta, jossa tuloilmareikä
Tuloilman johdin lattian ali viemäriputkilla sokkelin läpi. Takan perustus on betonista, mutta ylimpänä on kerros lekaharkkoja lämpöeristeenä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti