sunnuntai 22. lokakuuta 2017

Alustava mökkitoimitussopimus ja lupaprosessia

Kuusamo Hirsitalot Oyn kanssa kirjoitettiin sopimus valmiiksi talopaketista, mutta emme vielä allekirjoittaneet sitä. Saimme tietää, kun kävin Pälkäneen rakennusvalvonnan pakeilla, että koska tontimme on ranta-alueella ja ei ole kaava-aluetta, tarvitaan Poikkeamislupa ennen varsinaisen rakennusluvan anomista. OK, siispä Poikkemislupaa anomaan. Se onnistuu nykyisin netissä Lupapiste.fi palvelussa, jossa jo useimmat kunnat ovat mukana. Palvelu on aika helppokäyttöinen ja looginen.

Poikkemislupaa varten tarvitaan mm. Asemapiirustus, Naapureiden kuuleminen ja meidän tapauksessa, koska uusimme jätevesisysteemin myös suunnitelma jätevesien käsittelystä. Asemapiirustuksen kanssa meitä auttoi hyvä ja mukava paikallinen arkkitehti Pälkäneeltä, joka lupautui myös projektimme pääsuunnittelijaksi. Pääsuunnitelijan palveluja ei tälläisessä valmismökkiprojektissa paljon tarvita, mutta on lakisääteinen rooli rakennusprojektissa ja mm. asemapiirustus on sellainen mitä mökkitoimittajalta ei normaalisti saa. Siinä kun pitää sijoittaa rakennus tontille. Pääsuunnitelija myös vastaa kaikkien suunnitelmien yhteensovittamisesta.

Tiesimme ennestään, että mökkikylämme on Valtakunnallisesti Merkittävää Rakennettua Kulttuuriympäristöä - Puutikkala - eli siis kylämaisema on suojeltu lailla. Se teettää lupaprosessissa yhden ylimääräsen kuvion eli Museovirastolta pitää anoa puoltoa rakennuslupaan. Käytännössä Pälkäneen lausunnot tekee Pirkanmaan maakuntamuseo. Tämän lausunnon saanti vei noin kuukauden. Arkkitehtimme auttoi lausuntopyynnön muotoilussa ja se sitten tulikin puolto ongelmitta.

Poikkemislupa jätettiin 16.10 ja se saatiin 12.12. 2017. Koska siinä on kuukauden valitusaika, se lopullisesti hyväksytään vasta 13.1.2018.
Asemapiirustus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti