tiistai 16. tammikuuta 2018

Vanhan mökin purun suunnittelua

Vanha mökki pitäisi purkaa maaliskuussa 2018. Otin yhteyttä muutamaan maanrakennusalan yritykseen. Yksi Hämeenlinnalainen yrittäjä halusi tulla katsomaan paikan päälle. Kaksi kertaa teki oharin eikä ilmestynyt sovittuun aikaan. Siihen loppui sen firman kanssa keskustelu. Yksi firma Valkeakoskelta kertoi heti, että ei ole aikaa. Padasjoelta kysyin seuraavaksi ja sain tarjouksen, joka oli hintatasoltaan todella kallis. Sitten pyysin myös valtakunnalliselta suurelta toimijalta eli Deleteltä. Heillä on sivuillaan hintalaskuri, joka antoi ihan käyvän hinnan. Kun sitten sain tarjouksen, oli se kuitenkin 2000€ kalliimpi. Selitys oli, että laskuri on kaupunkien lähistölle suunniteltu, eikä ota huomioon haja-asutusalueen pitempiä kuljetusmatkoja. En siis tilaa Deleteltä, koska edes laskuri ei toimi.

Lopulta päädyi erääseen Kangasalalaiseen maanrakennusfirmaan, joka oli hinta-tasoltaan ok ja muutenkin mukavan oloinen kaveri. Hän tulee purkamaan mökin koneella. Arvio on, että vie kaksi päivää. Sovin myös, että jätekuljetukset hoitaa Veljekset Lehtinen, joka on lähiseudun urakoitsija.

Arvio on, että tulee 15t puujätettä, 20t betonia, muutama sata kiloa metallia ja 5t sekajätettä.
Puujätteestä joutuu Hämeenlinnan Karanojan kierrätyskeskuksessa maksamaan 59€/t, betonijätteestä (alle 1m paloja) 27€/t ja sekapurkujätteestä 169€/t. Eli kannattaa ehdottomasti lajitella jäte, sen sijaan että laittaisi kaiken sekajätteeseen.

Etukäteen pyysin jo sähköfirmaa siirtämään sähköpääkeskuksen väliaikaisesti talousrakennuksen seinälle ja irrotettiin vanha mökki sähköverkosta.

Maaliskuussa puran ensin peltikaton ehjänä. Sen voi uusiokäyttää esim. halkopinojen telineissä. Samoin irroitan tikapuut. Nekin voi mahdollisesti käyttää uudessa mökissä. Tarkoitus on myös irrottaa ikkunat etukäteen.

Koneella sitten puretaan loput.

Kun mökki on purettu, voidaan myös poistaa pintamaa rakennusalalata. Ei ehkä saada samalla kaikkia kaivuita tehtyä, koska talon paikka pitäisi mitata ja tehdä linjapukit, jossa menee varmaan pari päivää. Mutta katsotaan sitten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti