lauantai 13. lokakuuta 2018

Rakennustelineet

Ajattelin tehdä yhden blogitekstin ihan telineistä, koska niitä tarvitaan vähän joka vaiheessa ja hyvin tehtyinä ajansäästö on moninkertainen verrattuna siihen, että niitä ei tekisi tai käyttäisi vain tikapuita tai jotain pieniä lankkurakenteita. Niillekin on paikkansa ja aikansa. Tikapuita ja lankkuja kannattaa käyttää paikoissa, joissa työskentelee vain muutaman kerran koko talonrakennuksen aikana, mutta useimpiin paikkoihin pitää päästä kymmeniä kertoja eri vaiheissa - laudoitusta, putkiasennuksia, sähköasennuksia, maalauksia jne.

Talon ympäri teline
Tuossa jo aikaisemmin kerroin kuinka keväällä tein lähes talon ympäri vaneritelineet. Ne on osoittautuneet todella hyviksi. Tekemiseen meni vain yksi päivä, mutta ne ovat säästäneet aikaa monta viikkoa eri vaiheissa, koska kulkeminen ja esimerkiksi pyörätelineen (alla) ja A-portaiden käyttö on niin paljon helpompaa.

Olohuoneen ulkopuolen teline, jota jatkettiin ylä-ikkunoiden vuorilautojen asennusta varten
Olohuoneeseen tehtiin kakkosnelosista ja laudoista teline, jossa on kahdessa tasossa vanerilevyt. Kun katto on korkeimmillaan 4.3m ja sen yläpuolelle vielä asennetaan villat piti teline laittaa korkeimmillaan 2.8m korkoon. Alemmat tasot molemmin puolin 2m korossa. Reunoille mahtuu vielä pyöräteline tarvittaessa, jonka työtason voi säätää välillä 0,5m- 2,4m. Niiltä pystyykin helposti tekemään sekä katon tuulensuojalevyt, villat, muovit ja kakkoskakkosesta ruoteet muovin ja paneelien väliin sekä paneloinnin ja sähköistyksen. Paneelit, kakkoskakkoset ja kaikki muu lautatavara kannettiin myös sisälle kuiviin tiloihin telineen alle.

Olohuoneen teline
Erittäin näppärä on ollut pyörillä liikkuva teline Speedy, jonka ostin IKHsta. Samoin sen korotusosa 2. Malli on kapea n. 80cm, joten ulkona se liikkui helposti 1,2m leveillä vaneritelineillä ja sisällä tarvittaessa vaikka oviaukkojen läpi purkamatta. Hintaa tuli 650€. On hintansa väärti.
Speedy teline

A-portaat ja Speedy teline
Harmaavesisuodatin ja lokasäiliö eli Katalle vessa 😉 saapui.

Lokasäiliö ja harmaavesisuodatin saapui

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti