torstai 11. lokakuuta 2018

Sähköasennuksia

Lattialämmityskaapelit asennettiin ennen valua ja nyt jatkettiin kokoamalla ryhmäkeskus ja laittamalla se seinälle tekniseen tilaan. Pääkeskus siirrettiin väliaikaisesta paikasta lopulliseen paikkaan talousrakennuksen seinustalle.

Pääkeskukselta vedettiin 36m MCMK 4x16+16 maakaapelia ryhmäkeskukselle. Samaan kaapeli-ojaan upotetiin 16mm2 kuparikaapeli maadoitukseksi. Se on sähkösuunnitelman mukaan toisessa päässä pääkeskuksessa ja toisessa päässä ryhmäkeskuksessa kiinni. Ryhmäkeskukseen kytkettiin myös anturan alle ennen valua laitettujen maadoituskuparien päät. Maadoitus on ainakin hyvin tehty.

Ryhmäkeskus Ensto ESSV 345.36 (ilman ulkoisia kaapelointeja)
Ryhmäkeskuksessa pienen ongelman aiheutti kolme Celotron etäohjauksen relettä, jotka ovat kyllä DIN-kiskoon kiinnitettävää mallia, mutta ovat niin syvät, että ne ei mahdu vakio DIN-kiskoon asennettuna kaapin etulevyn alle (kuvassa vihreät oikealla alhaalla). Niitä varten piti laittaa lyhyt DIN kisko suoraan kaapin takalevyyn kiinni.

Ryhmäkeskus kansi kiinni

Kytkettiin tässä vaiheessa pari pistorasiaa teknisen tilan seinälle, niin ei tarvitse enää vetää roikkaa toisesta rakennuksesta. Samoin kytkettiin vesikaivon ja viemärin saattolämmityskaapelit sekä valmius kaivon pumpulle. Niiden maahan laitto ja asennus on parin viikon päästä. Radonimuri kytkettiin myös päälle. Se saakin olla tässä vaiheessa jo käynnissä, niin lattian alta poistuu samalla myös ylimääräinen kosteus.

2 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää sähköasennus. Iso plussa myös radonimurin käytöstä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Radonputkitus kustansi vain n. 400e, joten samallahan tuo kannatti laittaa.

      Poista