torstai 12. huhtikuuta 2018

Murskeen lisäystä

Ilmat on suosineet pohjien tekoa. Yöllä 10 astetta pakkasta ja päivällä aurinko paistaa ja lämpöä mukavat 10 plussaa.

Raskas viikko takana, mutta paljon saatiin aikaiseksi. Laiturin nokassa voi vähän juhlia ja juoda esim. lonkeron. Kukkia järvi on vielä jäässä, mutta laiturin päältä maisema näytti mukavalta.
Kukkia järvi laiturin nokasta.



Laserilla katsottiin korot ja ajettiin 20 cm 0/55 soramursketta yläosaan. Sen jälkeen kuvan R2D2 hoiti tärytyksen ja levitettiin kolme leveyttä N2 kangasta maanerottimeksi. Sen päälle tulee reunoille 8-16 sepeliä salaojia varten ja anturoiden alle 0/55 soramursketta.
Yläosassa mursketta ja sitten poikittain kolme leveyttä N2 kangasta. Linjapukin juurella myös linjalaser.

Anturathan on yläosasta 1.2m korkeammalla kuin alaosasta, joten murskeesta vielä muotoillaan kolme 40cm porrasta. Portaiden luiskat pitää olla loivempia kuin 1/3.
Toisesta suunnasta näyttää murskeen levityksen ja tiivistyksen jälkeen alla olevan kuvan mukaiselta. Laitettiin sepeliä reunoille 10cm salaojien asennusta varten. Tänään Taloon.comin piti toimittaa salaojaputket ja -kaivot, mutta eipä näkynyt. Joten jätettiin kaivannon reunoille sepeliä joilla salaojat voidaan peittää kun ne tulee ja on asennettu.
Toisesta suunnasta murskeen levityksen jälkeen näyttää tältä.
Hommat eteni mukavasti, joten päätin pitää raksalta lomaa viikon verran. Lisää päivityksiä viikon päästä.

3 kommenttia:

  1. Meillä on myös meidän talon perustustyöt menossa, me valittiin soran tilalle vaan betonimurske. Teillähän näyttää hyvin myös edistyvän teidän perustusten teko ja mikä ettei tuollaisissa järvimaisemissa. Toivottavasti kaikki menee hyvin rakentamisen kanssa ja saatte sutjakkaasti uuden mökin pystyyn!

    VastaaPoista
  2. Meillä on Järvenpään maarakennusprojekti vasta murskeen tilaus vaiheessa. Kyllähän siinä tulee olemaan hommaa, mutta täytyy hankkia myös asianmukaiset työkalut, kuten laser ja tärytin. Toivotan mukavaa syksyn alkua!
    https://www.lofgrenky.net/sorakuljetus

    VastaaPoista
  3. Meidän täytyisi myös tuota mursketta pihaan saada tilattua. Olemme itse olleet vain hieman hitaita tänä kesänä, vaikka tarkoitus oli aloittaa heti kesän alusta. Niin se aika vain menee, ja nyt on jo heinäkuu. Kiire tulee. https://www.cattipojat.fi/

    VastaaPoista