sunnuntai 22. huhtikuuta 2018

Projektisuunnitelma ja linjapukkien tekoa


Tänään oli taukohuoneen seinälle ilmestynyt projektisuunnitelma.😰 Oli tähän asti niin mukavaa, kun ei ollut vielä yhtään myöhässä, mutta projektisuunnitelman ilmestyttyä jo ensimmäisen päivän jälkeen olin päivän myöhässä. Kylmä hiki ja stressi alkoi nousta, tämä ei ole enää kivaa.😅😅

Projektissa on projektin omistaja (Kata), Rakennustarkastaja, Vastaava mestari, KVV työnjohtaja, IV työnjohtaja ja minä. Viisi pitää perää ja yksi soutaa - niin kai sen projektissa kuuluukin mennä. 😓

Projektisuunnitelma
Onneksi toinen pojista tuli auttamaan viikonloppuna - saatiin jotain aikaiseksi. Tehtiin linjapukit ja linjalangat. Kahdeksan lankaa yhteensä, neljä pituussuuntaan ja neljä toiseen suuntaan. Tässä kohden alkaa ymmärtää, miksi talossa kannattaisi olla vain neljä kulmaa eikä kahdeksan ja ulkoseinätkin vielä vähän eri linjoilla.

Linjapukit ja -langat.
Oli aika hankala mittailla pituus- ja ristimittoja, kun sorapeti oli alimmillaan yli kaksi metriä langoista ja toisaalla n. metrin korkeudessa. Sen se loiva rinne teettää. Koko viikonloppu meni pukkeja tehdessä ja lankojen paikkoja siirrellessä, jotta mitat ja ristimitat saatiin +/- 10mm tarkkuudella paikoilleen.

Nykyiset etäisyysmittauslaserit ovat niin heikkoja, että auringon paistaessa pistettä ei näe yli 7m päästä vaikka käyttäisi punaisia laseja. Koska niillä on häikäisty lentokapteeneita ja maalivahteja, on tehoja ollut pakko laskea. Pilvisellä ja illalla mittaus vielä onnistuu. Niinpä osittain käytettiin perinteistä teräsrullamittaa. Sen huono puoli on, että kiristystä ja riippumista on vaikea vakioida ja helposti tulee +/- 2cm virhe. Piti laittaa puolen kilon paino roikkumaan toiseen päähän, niin sai vakioittua mittauksen.

Perinteinen ja uusi etäisyysmitta

Kuvat on otettu Nokia 8 kännykällä. Aika hyviä nämä Nokian uudet Android puhelimet, joissa on Zeiss optiikka.

1 kommentti:

  1. No huh, maallikon korvaan kuulostaa kovin monimutkaiselta. Hyvä kuitenkin, että hommat etenee.
    Olen tutkinut työni takia teollisuuden mittauspalveluita - nämäkin ovat ennen olleet täyttä hepreaa itselle. Onneksi tässä tapauksessa tieto ei kuitenkaan lisää tuskaa, vaan tätä on ollut hyvin saatavilla ja nyt taas tiedän näistäkin enemmän.
    Kovasti voimia vielä raksaurakkaan sinne!

    VastaaPoista