maanantai 9. huhtikuuta 2018

Purku valmistui ja uuden pohjan kaivua

Kahdessa päivässä meni purku ja tontti oli sen jälkeen melko puhdas rojusta. Tämä vaihe vähän ressasi etukäteen, kun en ollut vastaava tehnyt. Mutta se sujui tosi hyvin ja pysyttiin vielä aika hyvin aikataulussa eli milloin tulee kaivuri, milloin ensimmäinen purkulava, milloin seuraavat ja miten ne sijoitellaan tontille. Pihatilan tarpeen voi tuplata siitä mitä luulet eli jos luulet että tarvitaan 200m2, varaa 400m2.

Purkua vähän hankaloitti kun mökkitie ja piha alkoi sulaa roudasta ja muuttui velliksi risteyksen kohdalta. Täytyy ajaa mursketta viikon lopuksi ja paikata.

Lauantai-yönä oli satanut vähän uutta lunta ja tontti näytti tältä järven suuntaan kuvattuna auringon noustessa. Muutamat kepit suurinpiirtein uuden mökin nurkkien kohdilla. Taustalla saunamökki ja vasemmalla talousrakennus, joka toimii taukotupana.
Kuva järven suuntaan, etualalla vanhan mökin kuoppa.

Tein muutaman linjapukin, joiden perusteella saatiin kaksi pääseinää kohdilleen. Merkkailin sprayllä sokkelin nurkkia ja 1m ulospäin anturan kaivua ja salaojaa varten. Yläreunasta otettiin vielä puoli metriä lisää leveyttä routaeristeitä varten.

Investoin myös linjalaseriin Laserliner linjalaser supercross laser 2pset, joka oli K-Raudassa tarjouksessa Plussa jäsenille. Vastaanottimen kanssa toimii hyvin tämän kokoisessa pohjassa (max kantama 30m) ja helpotti pohjan korkojen tsekkausta kaivun aikana. Kaivu ja myöhemmin anturat porrastetaan.

Sunnutaina kaivettiin uuden pohja. Se on aina yllättävää kuinka isoja maakasoja pohjasta syntyy. Tontilla pitää olla paljon tilaa. Me voitaneen käyttää melkein kaikki maat alapihan porrastukseen ja tien puoleisen reunan täyttöön.
Etualalla ylin sokkelin nurkkapiste, joka on vielä kaivamatta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti