perjantai 6. huhtikuuta 2018

Päästiin tosi toimiin eli vanhan mökin purkuun

Jari Ahola toi paikalle upo-uuden 23tn Hitachi kaivurin. Tämä olikin koneen ensimmäinen työ.
Ensin siirrettiin mökin päässä ollut varastokoppi uuteen paikkaan työmaavarastoksi.
Purku alkoi raapimalla vanha kattohuopa.

Sitten toiselta puolen puutavaraa suoraan konttiin.

Ja illalla oli puutavara ja sekajäte konteissa. Huomiselle jää betoni ja tiilet.
Kaiken kaikkiaan 40m2 mökistä tuli kaksi 45m3 konttia puutavaraa, yksi 15m3 kontti sekajätettä ja yksi 15 m3 kontti betoni- ja tiilijätettä. Kattohuovan vien erikseen asbestijätteenä. Sitä ei tutkittu, mutta tuon ajan huovissa oli useinmiten asbestia. Työskentelyssä on syytä käyttää hengityssuojaimia myös ulkona.

J-P Heikkilä ajaa puutavaran ja Teuvo Lehtinen ajaa muun jätteen Karanojan kierrätyskeskuskseen Hämeenlinnaan.

Kaadettiin samalla muutama koivu, jotka olisivat tiellä jatkossa. Pikku apuri on hyödyllinen puun kaadossa.


Etukäteen olin purkanut kattopellit ja sähköjohdot. Metallia ei saa olla kuin pieniä kappaleita ennen konepurun alkua. Kattopellit on myynnissä Tori.fi sivuilla. Olin saanut myös kaupaksi ikkunat ja Porin Matin. Ne haettiin viikko sitten.

Tässä vielä time lapse video. Purun 4 ensimmäistä tuntia parissa minuutissa. Valitettavasti kännykän akku loppui siinä kohtaa. Olis pitänyt laittaa jatkuvaan lataukseen kuvauksen ajaksi. Aluksi vähän puun kaatoa.







5 kommenttia:

  1. Mielenkiintoista seurata mökin purkua. Kiva lisä tuo time lapse video, jonka olette tehneet :)

    VastaaPoista
  2. Piti otta time-lapsellä koko purku, mutta kuvaavasta puhelimesta loppui akku neljän tunnin kohdalla :-(. Appi kuluttaa akkua aika paljon. Olis pitänyt olla laturi kiinni.

    VastaaPoista
  3. Me oltiin juuri viime viikolla auttamassa sukulaisen aitan purkua. Yllättävän paljon oli vielä sahalla työtä tuon jälkeen kun purkumateriaali piti saada järkevään kokoon kujletus ja uusiokäyttöä varten. Meillä ei onneksi ollut mitään asbestia sisältävää, joten siinä mielessä helpolla päästiin.

    VastaaPoista
  4. Aikamoinen määrä tavaraa lähtee tuonkin kokoisesta tönöstä. Kiitos myös videopätkistä. Naapuri kertoi, että heidän tontiltaan on lähdössä tuo vanha mummon mökki, eli kohta pääsee seuraamaan lähempää vastaavaa projektia. Toivottavasti on ammattimiehet puuhissa, ettei tarvitse pelätä asbestin pölinää. https://www.talosiirto.fi/purkutyot

    VastaaPoista
  5. Mukava juttu että saitte tuon purettua. Meiltä löytyy myös mökki joka täytyisi purkaa. Uusi olisi tarkoitus rakennuttaa tilalle. Kuljetuspalvelu täytyisi vielä löytää.

    VastaaPoista