keskiviikko 6. kesäkuuta 2018

Toinen muottiharkkojen valu

Viimeinen sokkelin valu oli toissapäivänä. Sekin meni hyvin. Muottiharkot on kuvassa ladottu valua varten. Koska Lakka harkossa ei ole pystypontteja, pystyy harkon paikkaa säätämään vaakasuunnassa esim. 5mm per varvi. Viimeistä kolmea varvia säätämällä saatiin kaikki mitat ja ristimitat +/- 5mm sisään, mikä on erittäin hyvä tarkkuus. Samoin ylin harkko on +/- 5mm tarkkuudella vaaterissa koko alueella.

En käyttänyt vaakasaumoissa ollenkaan kiiloja. Tärkeintä oli laittaa ensimmäinen varvi todella tarkasti vaateriin. Kymmenen harkon korkeudessa tuli vähän porrastusta, jonka oikaisin viimeisessä varvissa rälläkällä ja timattilaikalla.


Viimeinen sokkelin valu alkamassa
Terassia varten tein kolmen harkon korkuisen pilasterin nurkkaan. Kaksi 8 mm ja yksi 10 mm teräs taivutettuna U muotoon on varmistamassa sitä. Laudat pohjassa ja reunoissa tekee siihen laatikon ympärille ja on helppo valaa samalla kun sokkeli valetaan.

Terassia varten tein kolmen harkon korkuisen pilasterin nurkkaan. 
Raudoitukset on helppo tehdä. Kun maanpaine oli yli 1m laitettiin joka vaakasaumaan 8 mm teräs ja pystyyn 20cm välein suunnitelman mukaan. Kun maanpainetta ei ollut (sisä ja ulkopuolinen täyttö lähes samalla korkeudella), laitettiin vain joka toiseen vaakasaumaan ja 80cm välein pystyyn.

Raudoitukset on erittäin helppo laittaa

Tässä on jo tukilaudat poistettu ja aloitettu sokkelikermin asennus



1 kommentti:

  1. Hyvältä näyttää! Meillekin tuotiin juuri nuo valumuotit meidän tontille ja asentajien pitäisi myöskin tulla tässä ensi viikonloppuna. Toivottavasti saavat jo ensi viikonlopun aikana valmiiksi, niin olisi kiva nähdä miten talo etenisi vauhdikkaasti. Kivalta näyttää muuten tuo teidän tontti myöskin kivan vehreä ja mukavan näköiset maisemat. Tsemppiä rakennukseen!

    VastaaPoista