Sokkellikermi asennettuna ja eps-levytys menossa. Ulkopuolen täyttöjä varten on myös pari sepeli- ja hiekkakasaa pihalla |
Jos sokkelin muodot olisivat yksinkertaiset, olisi nystyrälevy ehkä helpompi asentaa, sekin tosin vaatii ohjeen mukaan nurkkiin sokkelikermin. Meidän tapauksessa on paljon sisä- ja ulkonurkkia, sekä korko-eroja anturassa, joten ajattelin että sokkelikermi olisi paras tapa. Se osoittautui oikeaksi arvioksi.
Suositellaan, että 50cm leveä kermi leikataan metrin pätkiin, kuumennetaan toholla ja kiinnitetään sokkeliin. Suositellaan myös esisivelyä.
Kokeilin myös 1,5 m metrin pätkiä, mutta selvästi huomasi, että bitumi ei pysy riittävän kuumana jos kermi on metriä pitempi ja tartunta ei ole hyvä. Työtapana oli merkita korkoviiva seinään timpurin lyijykynällä, kuumentaa toholla maassa kermin ylä ja keskiosa, sitten painaa seinään. Kun ei kuumenna päätyjä, voi niistä nostaa hanskoilla. Sen jälkeen kuumenntaan yläpäädyt vuorotellen, lopuksi nostetaan alareunaa ylös ja kuumennetaa ala-osa ja painetaan sokkeliin. Tämä homma hoituu parhaiten kun on kaksi henkilöä tekemässä. Kaiken kaikkiaan meni puolitoista päivää tässä vaiheessa.
Ulkopuolisen eps levy asennus on nopeaa. Kiinnitin levyt laittamalla ylärenaan uretaani ja alaosaan kolme täplää. Yläosan yhtenäinen uretaani toivottavasti estää osittain hiekan valumisen eps levy ja sokkelin väliin. Laitoin lautoja nojalleen eps levyjä vasten urtsin kuovumisen ajaksi.
Sokkelikermin, eps-levyjen ja sadevesiputkiston asennus menossa. Vihreät johdot ovat saattolämmitykset talousvedelle ja viemärille. |
Sokkelin valmistuminen on rakentamisessa jännä vaihe kun talo alkaa vihdoin muotoitua. Omasta rakennusurakasta täällä Kouvolan suunnalla on jo vuosikymmeniä aikaa ja muistelen sitä välillä kaiholla. Lieneekö sitten aika kullannut muistot, sillä eihän se aina ihan ruusuilla tanssimista ollut. Nyt olisi toki aika putkistojen huollolle, joten projektia siinäkin.
VastaaPoista