torstai 11. lokakuuta 2018

Sähköasennuksia

Lattialämmityskaapelit asennettiin ennen valua ja nyt jatkettiin kokoamalla ryhmäkeskus ja laittamalla se seinälle tekniseen tilaan. Pääkeskus siirrettiin väliaikaisesta paikasta lopulliseen paikkaan talousrakennuksen seinustalle.

Pääkeskukselta vedettiin 36m MCMK 4x16+16 maakaapelia ryhmäkeskukselle. Samaan kaapeli-ojaan upotetiin 16mm2 kuparikaapeli maadoitukseksi. Se on sähkösuunnitelman mukaan toisessa päässä pääkeskuksessa ja toisessa päässä ryhmäkeskuksessa kiinni. Ryhmäkeskukseen kytkettiin myös anturan alle ennen valua laitettujen maadoituskuparien päät. Maadoitus on ainakin hyvin tehty.

Ryhmäkeskus Ensto ESSV 345.36 (ilman ulkoisia kaapelointeja)
Ryhmäkeskuksessa pienen ongelman aiheutti kolme Celotron etäohjauksen relettä, jotka ovat kyllä DIN-kiskoon kiinnitettävää mallia, mutta ovat niin syvät, että ne ei mahdu vakio DIN-kiskoon asennettuna kaapin etulevyn alle (kuvassa vihreät oikealla alhaalla). Niitä varten piti laittaa lyhyt DIN kisko suoraan kaapin takalevyyn kiinni.

Ryhmäkeskus kansi kiinni

Kytkettiin tässä vaiheessa pari pistorasiaa teknisen tilan seinälle, niin ei tarvitse enää vetää roikkaa toisesta rakennuksesta. Samoin kytkettiin vesikaivon ja viemärin saattolämmityskaapelit sekä valmius kaivon pumpulle. Niiden maahan laitto ja asennus on parin viikon päästä. Radonimuri kytkettiin myös päälle. Se saakin olla tässä vaiheessa jo käynnissä, niin lattian alta poistuu samalla myös ylimääräinen kosteus.

9 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää sähköasennus. Iso plussa myös radonimurin käytöstä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Radonputkitus kustansi vain n. 400e, joten samallahan tuo kannatti laittaa.

      Poista
  2. Meidän talolla kävi myös juuri sähköasentaja tekemässä viimeisiä silauksia ja meillekin oli ilmestynyt nuo sähkökaapit myös. Ihanaa, että rupeaa meidänkin talo pikkuhiljaa olemaan muuttovalmis, niin pääsee vihdoinkin muuttamaan unelmiemme kotiin. Toivottavasti teilläkin menee loppu rakennusprojekti hyvin ja ilman ongelmia!

    VastaaPoista
  3. Sähköasennuksia meillä juuri tehdään. Saatiin muutamat pistorasiat myös meille kytkettyä. Rakentaminen se vaan tästä etenee. http://www.upesystems.fi/

    VastaaPoista
  4. Meillä on projekti sillä mallilla, että pian alkaa sähköasennukset täälläkin. Tämä onkin remontin osa-alue josta itselläni ei ole mitään kokemusta. Olen vain ilmoittanut, että haluan mahdollisimman paljon pistorasioita ympäri taloa, että ei tarvitse sitten tulevaisuudessa säätää jatkojohtojen kanssa.

    VastaaPoista
  5. Meilläkin tehtiin viime vuonna sähköasennuksia uuteen taloomme. Itse toimin lähinnä valvojan roolissa, sillä nuo sähköhommat eivät ole ihan omaa vahvuusaluettani. Onneksi nuo ryhmäkeskukset ovat nykyään tosi helpot, että jos sulake palaa niin sen osaan sentään hoitaa.

    VastaaPoista
  6. Muistan vielä oman talon rakennusprojektista täällä Turussa tuon sähköurakoinnin ja -suunnittelun. Haastavaa oli esimerkiksi osata sijoittaa sähköpistokkeet järkeville paikoille. Mielenkiintoisen kuuloinen tuo radonimuri, sellaisesta en ole kuullutkaan.

    VastaaPoista
  7. Kiitos tästä näkemyksestä sähköjärjestelmiinne. On hyvä, että pystyit ratkaisemaan DIN-kiskoon liittyvän ongelman toisella kiskolla. Olemme myös rakentamassa taloa ja etsimme sähköasennusyritystä. https://www.e2sahko.fi/sahkoasennus-huolto-ja-korjauspalvelut

    VastaaPoista